Zöldborsó főzelék sült oldalassal

Zöldborsó főzelék sült oldalassal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv, én most konzervet használtam)
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • a sült oldalashoz:
  • 60 dkg oldalas
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 2 teáskanál sertés fűszerkeverék
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 60 dkg oldalas
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 2 teáskanál sertés fűszerkeverék

Elkészítés:

Az oldalast összedaraboljuk kevés sóval megszórjuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben a zsír felhevítjük, majd belerakjuk a befűszerezett oldalasokat. Mindkét oldalát lepirítjuk, majd 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, szép piros ropogósra.

A főzelékhez egy lábasban felmlegítjük az olívaolajat, meghintjük a cukorral, karamellizáljuk, rászórjuk a zöldborsót, és együtt tovább pároljuk. Megszórjuk liszttel, összekavarjuk, kicsit lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és ha újra felforr és besürűsödik, akkor kész is a főzelék, amit az oldalassal tálalunk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!