Zöldbabsaláta és paprika-vinegret szűzérmével

Zöldbabsaláta és paprika-vinegret szűzérmével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 40 dkg sertésszűz
  • 5 dl zöldségleves
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 levél zsálya
  • 2 szál kakukkfű

A paprikavinegretthez:

  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 ek. mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,7 dl balzsamecet
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sertrésszüzet, a meghámozott vöröshagymával, fokhagymával, zsályával, kakukkfűvel ízesített zöldséglevesben lassú tűzön 20 perc alatt megfőztem.

A megtisztított zöldbabot éles késsel 3 centis darabokra vágtam, sós vízben roppanósra főztem, leszűrtem, lecsepegtettem.

A paprikavinegretthez a megmosott leszárított piros húsú paprikát kicsi kockákra aprítottam. Ezután a mustárt az olívaolajjal elkevertem, hozzáadtam a balzsamecetet, majd beleszórtam a paprikát, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal, a zúzott fokhagymával ízesítettem.

A sertésszüzet éles késsel vékony szeletekre vágtam, köralakban tányérra tettem, a közepére halmoztam a zöldbabot, és meglocsoltam a paprikavinegrettel.

Neked ajánljuk