Zöldbabpörkölt

Zöldbabpörkölt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6-7 evőkanál olaj (napraforgó, vagy szőlőmagolaj)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-1,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 800 g zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • bors
  • tejföl
  • 6-7 evőkanál olaj (napraforgó, vagy szőlőmagolaj)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-1,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 800 g zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • bors
  • tejföl

Elkészítés:

Apróra vágjuk a hagymát, kisebb téglalapokra a paprikát, és kisebb kockákra a meghámozott paradicsomot. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel.

A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzátesszük a felkockázott paradicsomot és kb. 1-2 perc lassú kevergetés után megszórjuk a pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk az összevágott fehér paprikát. Fedő alatt kb. 8-10 percig fonnyasztjuk, majd beletesszük a felkockázott húst és lassan összekeverjük.

Megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Fedő alatt, lassú tűzön 40-50 percig főzzük. Megkóstoljuk, hogy elég puha-e. Ha már majdnem megfelelő a hús puhasága, rátesszük a kb. 3 cm hosszúra vágott zöldbabot, melyet lazán belekeverünk a pörköltbe. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Végül hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.

A főzés során figyeljünk arra, hogy nehogy lesüljön, leégjen az étel. Ha szükséges, pici vízzel időnként hígítsuk. Tálalás: a kiszedett zöldbabpörkölt tetejét tejföllel díszíthetjük és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Matkó Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti