Zöldbabos sünifasírt

Zöldbabos sünifasírt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa

a díszítéshez:

  • 5 db fekete olajbogyó
  • 10 dkg spagetti tészta

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, hagymát, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, lecsöpögtetett zöldbabot, fűszerpaprikát, és ízlés szerint megsózzuk. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd süni alakot készítünk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket.

A spagettit 2 cm hosszúságúra daraboljuk és telebökdössük vele a süni hátát, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor megsült, egy tányérra helyezzük, és kettévágott olajbogyóval díszítjük az orrukat és a szemüket.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk