Zöldbabos-paradicsomos lepény

Zöldbabos-paradicsomos lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag tönkölyös pizza tészta (Tante Fanny)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbab két végét levágjuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és egészen kihűtjük. A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig főzzük. Végül kihűtjük, majd összeturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük.

A készen vásárolt pizza tésztát a papír segítségével kicsavarjuk, majd egyenletesen rákenjük a pürésített paradicsomot. Ezután megszórjuk a zöldbabbal, és rácsipkedjük a bacont. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15 percig sütjük. Ekkor a sütőből kivesszük, majd ráreszeljük a sajtot, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk