Zöldbabos paradicsomleves gnocchival

Zöldbabos paradicsomleves gnocchival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl zöldségleves, kockából
  • 1 cukkini
  • 3 szál szárzeller
  • 25 dkg gnocchi
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 3 ág kakukkfű
  • 4 evőkankál pesztó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl zöldségleves, kockából
  • 1 db cukkini
  • 3 szál szárzeller
  • 25 dkg gnocchi
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 3 ág kakukkfű
  • 4 evőkanál pesztó

Elkészítés:

A leveshez a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk.

A hagymát mélyebb edényben, a forró olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a vörösbort és beforraljuk. Belekeverjük a hámozott paradicsomot és a zöldséglevest, felforraljuk. Hozzádobjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, amíg a zöldbab majdnem megpuhul.

Közben a cukkinit és a szárzellert megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és amikor a bab már majdnem puha, ezeket is a leveshez adjuk. Belekeverjük a gnocchit is, puhára főzzük.

A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk, a levesbe keverjük, de ezekkel már nem főzzük tovább. Forrón tálaljuk, és a tetejére 1-1 kanál pesztót teszünk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti