Hozzávalók:
  • 1 kg sertésoldalas
  • 75 dkg friss zöldbab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 kg sertésoldalas
  • 75 dkg friss zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. pirospaprika
  • őrölt bors

Zöldbabos oldalas

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az oldalast sózzuk, borsozzuk és kis vízzel, néha megforgatva pároljuk, majd sütőben szép pirosra sütjük.

A kisült zsírjából 2 ek. kiveszünk, amin dinszteljük a felaprított vöröshagymát és mehet bele az áttört fokhagyma, pirospaprika, paradicsompüré.

Pár ek. vizet, esetleg kis vörösbort öntünk alá, utána beletesszük a feldarabolt zöldbabot, amit puhára párolunk.

Ha a bab már puha, akkor tejföllel sűrítjük és tűzálló tálba pakoljuk.

Rátesszük a csontok mentén feldarabolt és ropogósra átsütött oldalast, majd előmelegített sütőben átmelegítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti