Zöldbableves fásgaluskával

Zöldbableves fásgaluskával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

A fásgaluskához:

  • 20 dkg ledarált csirkemellfilé
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zöldbabot darabokra vágjuk, a többi zöldséggel is így járunk el. Az előkészített zöldségeket fazékba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ha felforrt, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és kb. 15 perc alatt félpuhára főzzük.

Közben a fásgaluskához a darált csirkemellfilét a vízbe áztatott, kicsavart, villával összetört zsemlével, a tojássárgával, az olívaolajjal összekeverjük, majd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen keverhető legyen.

A félig főtt levesbe kiskanállal beleszaggatjuk az előkészített galuskatésztát. Közepes tűzön 20-25 perc alatt készre főzzük.

Neked ajánljuk