Zöldbabfőzelék sült virslivel

Zöldbabfőzelék sült virslivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy üveg zöldbab konzerv (0,7 dl)
  • 4 db virsli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet
  • 1 nagy üveg zöldbab konzerv 0(,7 dl)
  • 4 db virsli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet

Elkészítés:

A hagymákat tisztítás után apró kockákra vágjuk. Egy evőkanál olajat felhevítünk, rádobjuk először a vöröshagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát ás tovább pároljuk. Ezután felöntjük 3 dl vízzel, sóval, cukorral ízesítjük, lassú tűzön főzzük, hogy a hagyma megpuhuljon.

Ha puha a hagyma, beleöntjük a zöldbabot, felforraljuk majd behabarjuk. A tejfölt kikavarjuk a keményítővel, veszünk ki a főzőléből a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós a habarás. A forrásban lévő főzelékre öntjük alaposan elkeverjük és jól kiforraljuk.

Az olajat a serpenyőben felforrósítjuk, és a bevagdosott virsliket szép piros ropogósra sütjük. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti