Zöldbabbal töltött szalonnás marhatekercs vörösboros mártással

Zöldbabbal töltött szalonnás marhatekercs vörösboros mártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg hátszín
  • 8 szelet bacon
  • 40 dkg hosszú zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • kakukkfű
  • bors
  • a burgonyakroketthez:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • csipet szerecsendió
  • a sütéshez:
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 60 dkg hátszín
  • 8 szelet bacon
  • 40 dkg hosszú zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • kakukkfű
  • bors
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • csipet szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, fokhagymával bedörzsöljük. Rátesszük a szalonnát, a zöldbabot és szorosan feltekerjük, hústűkkel megtűzzük.

A tekercseket felhevített olajban erősen megsütjük, majd mellé tesszük a reszelt vagy szeletelt zöldséget, hagymát, fokhagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és kevés vízzel felöntve megpároljuk.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vörösbort és készre pároljuk. A hústekercseket kivesszük, párolólevét összeturmixoljuk, keményítővel besűrítjük, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a húst félbevágjuk, körül öntjük mártással, majd párolt zöldséggel, krumplival, krokettel tálaljuk.

A burgonyakroketthez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd egy tálban áttörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. Villával jól összedolgozzuk,5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket, és forró olajban aranybarnára sütjük

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!