Hozzávalók:
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 ek. olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk. cukor
  • 30 dkg zöldbab
  • babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 ek. olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk. cukor

Zöldbab főzelék

Elkészítési idő
4,0 35 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítom, megmosom, kisebb darabokra vágom. Felforralok 1 liter sós vizet a babérlevéllel, és puhára főzöm benne a babot.

A hagymákat megtisztítom, apróra vágom. A petrezselymet leöblítem, felaprítom.

Az olajat felforrósítom, megpirítom benne a lisztet, és a hagymákat. Félrehúzom, megszórom a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverem a tejfölt. Simára keverem, és a zöldbabhoz öntöm.

Az ecettel és a cukorral ízesítem. Natúr sertésszelettel, csirkecombbal, vagy tükörtojással tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti