Zöldalma-rukola leves vodkazselével

Zöldalma-rukola leves vodkazselével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 zöldalma (Granny Smith)
  • 10 dkg rukola
  • 8-10 szál menta
  • fél dl almalé
  • 5 dkg cukor
  • fél narancs reszelt héja
  • 3 cl vermut
  • negyed chilipaprika
  • 1 csipet gyömbérpor

a vodkazseléhez:

  • 3 lap zselatin
  • 1 dl vodka

Elkészítés:

A vodkazseléhez a zselatinlapokat beáztatjuk, amikor puha, kinyomkodjuk. A vodkát felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, felolvasztjuk benne. Lapos, frissen tartó fóliával kibélelt tálba öntjük úgy, hogy kb. fél centi vastag legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (kb. 1 óra), majd a vodkazselét apró kockára vágjuk. (Más, hidegen-langyosan tálalható krémleveshez is kínálhatjuk.)

Az almákat megmossuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk. A rukolát és a mentát leöblítjük, lerázzuk. A rukolát az almalével, a mentával és a cukorral leturmixoljuk (közben a cukor az almalében kissé felolvad).

Két negyed almát félreteszünk, a többit és a narancs héját a vermuttal, a chilivel meg a gyömbérrel hozzáadjuk a szép zöld rukolás keverékhez, és tovább turmixoljuk.

A félretett almát a zseléhez hasonló méretűre kockázzuk. A levest tálba merjük (lehet langyosan vagy hidegen), a vodkazselével és a félretett almakockákkal megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk