Zöld tormakrémleves füstölt hallal

Zöld tormakrémleves füstölt hallal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 4 szál zöldhagyma
  • 4 dkg zöldtorma (wasabi)
  • őrölt fehérbors
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 8 dl zöldség alaplé
  • 8 dkg tetszőleges füstölt hal

A tálaláshoz:

  • vizitorma-csira (elhagyható)
  • tejszínhab

Elkészítés:

Vajon megfuttatjuk a gorombára vágott, megtisztított hagymát, majd rátesszük a kiengedett zöldborsót. Néhány percig pároljuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, kíméletesen forraljuk 5 percen át.

A tejszínt kikeverjük a keményítővel és besűrítjük vele a levest. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, belekeverjük a tormakrémet és össze turmixoljuk, majd átszűrjük. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, és tányérba szedjük. A tetejére csipkedjük a füstölt halat és megszórjuk a csírával. Tehetünk rá díszítésnek tejszínhabot is.

Neked ajánljuk