Zöld spárga zöldséges tésztával sonkával

Zöld spárga zöldséges tésztával sonkával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg zöld spárga
  • 25 dkg zöldséges orsótészta (durum)
  • 1 db újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél kaliforniai paprika
  • bors
  • csipet cukor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg szeletelt füstölt sonka
  • 15 dkg laktózmentes sajt
  • 30 dkg zöld spárga
  • 25 dkg zöldséges orsótészta (durum)
  • 1 db újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél db kaliforniai paprika
  • bors
  • csipet cukor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg szeletelt füstölt sonka
  • 15 dkg laktózmentes sajt

Elkészítés:

A tésztavizet sóval feltesszük főni, ha felforrt belerakjuk a tésztát és al dentére (nem teljesen megfőttre, haraphatóra) főzzük.

A spárga fás részét letörjük, 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Feltesszük főni csipet cukorral és sóval. Roppanósra főzzük, majd leszűrjük, de nem mossuk meg.

A felkockázott sonkát kevés olajon ropogósra sütjük, a zsírból kiszedjük félre rakjuk. A megmaradt zsíron meg pároljuk a karikára vágott újhagymát, paprikát, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

A tésztát, a sonkát, a spárgát belerakjuk a serpenyőbe, összekeverjük, adunk hozzá a tészta főzővizéből 2 evőkanálla, és ezzel is elkeverjük. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti