Zöld pagoda karfiolleves

Zöld pagoda karfiolleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db zöld pagoda karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 vastagabb szelet zeller gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • egy vastagabb karika kárpia és tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy húsleves
  • 2 zellerlevél
  • 1 marék levestészta
  • 1 db zöld pagoda karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 db vastagabb szelet zeller gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db vastagabb karika kárpia és tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy húsleves
  • 2 db zellerlevél
  • 1 marék levestészta

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. A pagoda karfiolt rózsáira szedjük.

Egy fazékban olívaolajat hevítünk, rádobjuk a sárga- és fehérrépát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a karfiolt, a zellert és rövid ideig tovább pároljuk.

Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a paprikákat, a paradicsomot és a zeller levelet. Lassú tűzön főzzük, amikor majdnem kész, beleszórjuk a tésztát és puhára főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti