Zellersaláta diós öntettel, datolyával

Zellersaláta diós öntettel, datolyával

Hozzávalók:

  • 3 zellerszár
  • 1 fej édeskömény
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál tökmag
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 10 szem datolya
  • 5 dkg dió
  • *

az öntethez:

  • 3 zellerszár
  • 1 fej édeskömény
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál tökmag
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 10 szem datolya
  • 5 dkg dió
  • *
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A salátához a zellerszárat, az édesköményt megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Nagy tálban összekeverjük, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével (így védekezünk a zöldségek elszíneződése ellen).

A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tökmagot összevagdaljuk. A sajtot lereszeljük, a datolyát kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. Mindezeket a zöldségekhez keverjük.

A dresszinghez kis keverőtálba facsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük az olajokkal, a mézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és frissen tálaljuk. Sült húsok mellé nagyon finom.

Neked ajánljuk