Zellerkrémleves tepertőgombóccal

Zellerkrémleves tepertőgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db zellergumó
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg tepertő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 tojás
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl laktózmentes tejszín (elhagyható)
  • 1 db zellergumó
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg tepertő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl laktózmentes tejszín (elhagyható)

Elkészítés:

Egy lábasban sós vízben megfőzzük a nagyobb kockára vágott burgonyát. Leszűrjük, félre tesszük a levét. A burgonyát áttörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 1 maréknyit félre teszünk a burgonyából a leves sűrítéséhez.

A zellert meghámozzuk, apró kockára vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük, majd felöntjük a burgonya főzőlevével és az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a hagymát és puhára főzzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Aki szereti, tejszínnel dúsíthatja.

A gombóchoz apróra vágjuk a töpörtyűt, majd összekeverjük a kihűlt burgonyával, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, 4 evőkanál liszttel és egy tojással. Diónyi gombócokat formázunk belőle és a levesbe rákjuk. Akkor van kész, ha feljön a leves tetejére – ezután még 1-2 percig főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti