Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, egy fazékba tesszük a tisztítás után kockára vágott burgonyával és hagymával együtt. Felöntjük 1,5 l vízzel, vagy ha van zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy csipet szerecsendiót, meghintjük a szódaporral, mert így szép zöld marad a brokkoli.
Lassú tűzön puhára főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
A gombát vastagabb cikkekre vágjuk, száraz serpenyőben aranybarnára sütjük. Tálalásnál a pirított gombával kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Levesek
,
Krumplis ételek
,
Gombás ételek