Zellerkrémleves pirított gombával (laktóz- és gluténmentes)

Zellerkrémleves pirított gombával (laktóz- és gluténmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g brokkoli
  • 200 g burgonya
  • 1 db újhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 db csiperkegomba
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 1,5 l víz vagy zöldség alaplé
  • 500 g brokkoli
  • 200 g burgonya
  • 1 db újhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 db csiperkegomba
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 1,5 l víz vagy zöldség alaplé

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, egy fazékba tesszük a tisztítás után kockára vágott burgonyával és hagymával együtt. Felöntjük 1,5 l vízzel, vagy ha van zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy csipet szerecsendiót, meghintjük a szódaporral, mert így szép zöld marad a brokkoli.

Lassú tűzön puhára főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk.

A gombát vastagabb cikkekre vágjuk, száraz serpenyőben aranybarnára sütjük. Tálalásnál a pirított gombával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti