Zellerkrémleves baconchips-szel

Zellerkrémleves baconchips-szel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 400 g zellergumó
  • 200 g burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • kb. 1,5 l víz
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g bacon
  • 400 g zellergumó
  • 200 g burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,5 l víz
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g bacon

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A zellert és a burgonyát kisebb kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, néhány percig pirítjuk, aztán felöntjük a vízzel, és sót, őrölt borsot, ételízesítőt dobunk a levesbe. Fedő alatt puhára főzzük (20-25 perc).

Közben elkészítjük a bacon chipset: forró, zsiradék nélküli serpenyőbe helyezzük a vékonyra szelt bacont. Sütés közben (alacsony lángon) többször átforgatjuk. A lényeg, hogy kiadja magából a zsírt és ropogósra piruljon. Ha elkészült, tányérra szedjük.

Visszatérünk a levesre. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre, felöntjük a tejszínnel, ha szükséges, újra ízesítjük, és egyet forralunk rajta. A krémlevest a félretett ropogós baconnal tálaljuk, tetejét petrezselyemzölddel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Lakat-Bécsi Bernadett küldte be. Köszönjük!