Zellerkémleves

Zellerkémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb zeller gumó
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1/2 TV paprika
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1,5 liter zöldség- vagy csirke alaplé (ha nincs akkor 2 db húsleveskocka)
  • 2 dl 20 % főzőtejszín
  • 1 nagyobb zeller gumó
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1/2 TV paprika
  • bors
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1,5 liter zöldség- vagy csirke alaplé
  • 2 dl 20 % főzőtejszín

Elkészítés:

Megpucoljuk a zellert, a burgonyát, a póréhagyma külső leveleit lehúzzuk. A zellergumót és a burgonyát kockára, a póréhagymát karikára aprítjuk.

Veszünk egy nagyobb fazekat, belerakjuk az összeaprított zellert, a póréhagymát, a burgonyát, a paprikát. Felöntjük 1,5 l alaplével, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha megfőtt a leves alap, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre és beleöntjük a főzőtejszínt, elkeverjük és jól kiforraljuk.

Leves gyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!