Zelleres-szójás tészta sajtban sütve

Zelleres-szójás tészta sajtban sütve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg szójagranulátum
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 szál szárzeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 40 dkg színes tészta
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A szója granulátumot kétszeres mennyiségű vízbe 20 percre beáztatjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a zellert kis, vékony csíkokra, a szárzellert szeletekre vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk benne, majd rátesszük a fokhagymát, elkeverjük. Hozzáadjuk a szója-granulátumot, ami már felszívta a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával 20 percen át pároljuk.

Eközben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor kész, leszűrjük.

A szójához hozzáadjuk a zellerdarabokat, és 10 perc alatt még összepároljuk, majd belekeverjük a tejfölt és a petrezselymet is.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A zöldséges szóját összeforgatjuk a tésztával, és hőálló tálba tesszük, megszórjuk sajttal. A sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor kínálhatunk mellé még tejfölt.

Neked ajánljuk