Zelleres édesburgonya leves

Zelleres édesburgonya leves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg édesburgonya
  • 20 dekányi zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl kókuszkrém (cocomas) (vagy tejszín)
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 1,5 l víz
  • bors
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • néhány csík bacon szalonna

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk először a kockákra vágott zellert, majd kb. 10 perc előfőzés után a kockára vágott burgonyát. (Az édesburgonya hamar megpuhul, azért kell a zellert előfőzni.)

Amikor mindkettő megpuhult, a felét szűrőlapáttal kiszedjük, a maradékot botmixerrel, vagy turmix gépben pépesre sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük.

Visszarakjuk a kiszedett zöldségeket, a tetejét pirított bacon kockákkal gazdagítjuk. (Én a bacon szalonna csíkokat compakt grill sütőben sütöttem ropogósra, majd utána vágtam négyzetekre.)

Neked ajánljuk