Zelleres burgonyakrémleves kolbászkarikákkal

Zelleres burgonyakrémleves kolbászkarikákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb zellergumó + 2 szál zöldje
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves
  • 2 mokkáskanál mustár
  • 1 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg paprikás kolbász
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zellert, a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk.

A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zellergumót, a burgonyát, kicsit összepirítjuk és felöntjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, és közepes tűzön, lefedve puhára főzzük.

Ha elkészült, bormixerrel krémeste turmixoljuk. Belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt és egyet forralunk rajta.

A kolbászt vékony karikákra vágunk, majd az olívaolajon megpirítjuk. Ezután a zellerleveleket apróra tépkedjük. Tálaláskor a levest csészékbe szedjük és megszórjuk a kolbásszal, a zellerlevelekkel.

Neked ajánljuk