Zebrakocka

Zebrakocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 50 szelethez:
  • a tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • kb. 3 dl tej
  • *
  • a krémhez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • *
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál olaj
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 3 dl tej
  • *
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál olaj

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat és a kókuszreszelék másik felét. Simára keverjük.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Három részre osztjuk, majd porcukorral megszórt deszkán 20x30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.

Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot. Ezután következik a krém másik fele, végül a harmadik lappal befedjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen. Kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár A2522

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti