Zamatos lencse sertésbordával

Zamatos lencse sertésbordával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 szelet csontos sertésborda 
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl húsleves
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 40 dkg főtt lencse (konzerv)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 1 csokor friss petrezselyem 

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. Az olívaolajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát lepirítjuk, majd félretesszük.

A hagymát, a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben 3 percig dinszteljük, hozzáadjuk az édesköményt és további 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a koktélparadicsomot, felöntjük a borral és az alaplével, és addig főzzük, ameddig a folyadék mennyisége a felére csökken.

Közben a lencsét megmossuk, lecsepegtetjük. A beforralt lébe keverjük a mustárral együtt. Átrakjuk egy tűzálló tálba, rátesszük a hússzeleteket, és még 10 percen keresztül pároljuk, 1 ek. citromlével ízesítjük. A sütőbe is betehetjük!

Az olajbogyót, a petrezselymet felaprítjuk. Összekeverjük a maradék citromlevet a petrezselyemmel és az olívabogyóval, majd meglocsoljuk vele a karajokat.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk