Zalai raguleves

Zalai raguleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéshús
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 20 dkg fehér spárga
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só (ízlés szerint)
  • 2 l víz
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chili
  • 2 dl főzőtejszín
  • 80 dkg sertéshús
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg fehér spárga
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 l víz
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chili
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd meghintjük piros fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst, felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk.

Kb. 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, a szeletelt gombát és a spárgababot, karikára vágott sárgarépát. Felöntjük a maradék vízzel.

Amikor puhára főtt a hús, levesszük a tűzről, belefolyatjuk a főzőtejszínt és pár percre visszatesszük főni, majd tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti