Zalai kelt palacsinta

Zalai kelt palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • pici só
  • olaj
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • pici
  • olaj
  • csipet

Elkészítés:

1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsinta tésztát. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. 15 percet kelni hagyjuk.

A palacsintasütőben olajat hevítünk, majd egy merítőkanálnyi tésztát eloszlatjuk benne. 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, szép aranybarnára.

Kedvünk szerint megtölthetjük. – lekvárral, túróval vagy kakaóval, nutellával is nagyon finom.


Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű, mint a hagyományosé. Akár sütiként is megállná a helyét.

Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!