Zalai gazdag répaleves

Zalai gazdag répaleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 60 dkg savanyított fehérrépa
  • 45 dkg fagyasztott bab (lehet száraz bab is, de azt előző este áztassuk be!)
  • bors
  • babérlevél
  • vegeta

a rántáshoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni. A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edénybe.

Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet. Ekkor már hozzáadhatjuk a répához a babot, és azzal főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Sóval, borssal, vegetával és 3 db babérlevéllel fűszerezzük. Ha a bab is megfőtt, hozzáadjuk a kész sonkát.

Enyhe rántást készítünk, ha a liszt megpirul, a tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Egy merőkanál levet a levesből kimerünk, és hozzákeverjük a rántáshoz, majd berántjuk vele a levest. Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, majd lezárjuk alatta a gázt.

Van, aki kenyérrel eszi, van, aki egymagában.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk