Zala kocka torta Zsanette Konyhájából

Zala kocka torta Zsanette Konyhájából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 db sárgalaphoz:
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 1 evőkanál étolaj
  • (ebből 2 db lapra van szükség)
  • 1 db kakaós laphoz:
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dkg kakaópor
  • ízlés szerint barack íz a piskóta megkenése
  • a krémhez:
  • 1,5 l tej
  • 4 csomag csokoládé puding (4x40 g)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • a díszítéshez:
  • 3 dl tejszín
  • ízlés szerint maroknyi csokidara
  • ízlés szerint szívek
  • ízlés szerint gyöngyök
  • ízlés szerint csokiformák (pl. szívek)
  • (a tepsi mérete 20x35 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dkg kakaópor
  • barackíz
  • 1,5 l tej
  • 4 csomag csokoládé puding
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 3 dl tejszín
  • maroknyi csokidara
  • szívek
  • gyöngyök
  • csokiformák

Elkészítés:

Készítünk 2 db sárga piskóta lapot a fent leírt hozzávalókból. Ehhez a tojásfehérjét pici sóval felverjük (dupla adagot készítünk). A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és mehet bele a felvert fehérje fele. Jól elkeverjük, a maradékot csak lazán beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt zsiradékkal kikent kiszórt tepsibe osztjuk két felé és be tesszük sülni 170-180 C fokon tűpróbáig.

A kakaós lap készítésénél ugyanígy járunk el itt csak egy db lapot készítünk, és a sütőporral elkevert liszthez adjuk hozzá a kakaóport. 170-180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez kevés tejjel megfőzzük a pudingokat, csomómentesre keverjük, a többi tejet feltesszük főni, majd takaréklángon beleöntjük és addig kevergetjük, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Ezután hidegre hűtjük.

A margarint a porcukorral villával csomó mentesre törjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és géppel alaposan összedolgozzuk.

A piskóta lapokat megkenjünk barackízzel (így sokkal finomabb, élvezhetőbb az íze). Elosztjuk a lapok közé úgy, hogy a külsejére is hagyva szépen bevonjuk vele.

A tejszínt kemény habbá verjük, a képen láthatóan vagy nekünk tetszőlegesen díszítjük. Megszórjuk darával, gyöngyökkel, szívekkel.

Megjegyzés: ez a torta kicsit macerás, de megéri elkészíteni húsvétra, szülinapra vagy amire szeretnénk.

Megjegyzés:

A receptet Zsanette Kovács küldte be. Köszönjük!