Zakuszka

Zakuszka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 kg padlizsán
  • 3 kg kárpia paprika
  • 2 kg paradicsom
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 2 g őrölt bors
  • 4 babérlevél
  • 2 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 l étolaj
  • 1 kávés kanál nátrium benzoát
  • 3 kg padlizsán
  • 3 kg kárpia paprika
  • 2 kg paradicsom
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 2 g őrölt bors
  • 4 db babérlevél
  • 2 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 l étolaj
  • 1 kávés kanál nátrium benzoát

Elkészítés:

A padlizsánokat grillrácson, tárcsán vagy sütőben megsütjük, úgy, hogy fekete legyen a héja. Ha megsült, fóliát teszünk rá, hogy a gőzben megpuhuljon. Majd folyóvíz alatt leszedjük a héját, fakéssel felaprítjuk.

A hagymát és a paprikát felcsíkozzuk és a padlizsánnal együtt húsdarálón ledaráljuk. Egy nagyobb fazékba beleöntjük a zakuszka alapját, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével és az olajjal. Állandó kevergetés mellett 2 órán át lassú tűzőn készre főzzük.

Ha megfőtt, akkor forrón beleszedjük a tartósított steril üvegekbe, az üvegek tetejére kevés olajat öntünk, hogy lezárja és tartósítsa a zakuszkát. Száraz dunsztba tesszük.

Ha kihűlt hideg helyre tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti