Zabszelet gluténmentesen

Zabszelet gluténmentesen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

16 szelethez:

  • 15 dkg rebarbara
  • 15 dkg eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg + 2 evőkanál barnacukor
  • 10 dkg zabpehely (gluténmentes)
  • 10 dkg rizsliszt
  • 8 dkg vaj

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk. A citromlével és a 2 evőkanál cukorral felforraljuk, és pár percig főzzük, ameddig összeesik, és elpárolog a leve nagy része. Kicsit hűlni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat (35 x15) sütőpapírral kibélelünk. A zabpelyhet, a lisztet, 10 dkg barnacukrot és az olvasztott vajat géppel vagy kézzel alaposan összedolgozzuk. A felét a tál aljára simítjuk.

A rebarbarás epret a zabpelyhes alapra locsoljuk-kenjük, megszórjuk a keményítővel, és a tetejére helyezzük a maradék zabpelyhes keveréket. Kissé lenyomkodjuk, és a sütőbe tesszük 30 percre.

Szeletelés előtt hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól megdermedjen.

Neked ajánljuk