Zabszelet gluténmentesen

Zabszelet gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 16 szelethez:
  • 15 dkg rebarbara
  • 15 dkg eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg + 2 evőkanál barnacukor
  • 10 dkg zabpehely (gluténmentes)
  • 10 dkg rizsliszt
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg rebarbara
  • 15 dkg eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg zabpehely (gluténmentes)
  • 10 dkg rizsliszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk. A citromlével és a 2 evőkanál cukorral felforraljuk, és pár percig főzzük, ameddig összeesik, és elpárolog a leve nagy része. Kicsit hűlni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat (35 x15) sütőpapírral kibélelünk. A zabpelyhet, a lisztet, 10 dkg barnacukrot és az olvasztott vajat géppel vagy kézzel alaposan összedolgozzuk. A felét a tál aljára simítjuk.

A rebarbarás epret a zabpelyhes alapra locsoljuk-kenjük, megszórjuk a keményítővel, és a tetejére helyezzük a maradék zabpelyhes keveréket. Kissé lenyomkodjuk, és a sütőbe tesszük 30 percre.

Szeletelés előtt hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól megdermedjen.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti