Hozzávalók:
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 8-9 ek. cukor
  • 2-3 marék mazsola
  • 1 kk. sütőrum
  • 1 kk. amaretto likőr
  • 5 dkg őrölt mandula/mogyoró/dió
  • fél zacskó zabpehely
  • liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 9 ek. cukor
  • 3 marék mazsola
  • 1 kk. sütőrum
  • 1 kk. amaretto likőr
  • 5 dkg őrölt mandula
  • fél zacskó zabpehely
  • liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

Zabpelyhes süti

Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Keverjük habosra az ovasztott margarint a tojással, a tejjel és a cukorral, vagy olvasztott mézzel habosra keverem, öntsük hozzá a rumot és a likőrt, majd szórjuk bele a mazsolát. Adjuk hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert, az őrölt mogyorót és alaposan keverjük el.

Adagoljuk hozzá kanalanként a lisztet, és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik kellőképpen. Ezután hozzá lehet adni az aszalt gyümölcsöket. És amikor már jó sűrű, akkor csináljunk evőkanálnyi halmokat egy kivajazott-lisztezett tepsire. Hagyjunk köztük nagyobb távolságokat, mert sütés közben még nőni fog.

Süssük 175 fokon, 15 percen keresztül.

Tipp: Ha teljes kiőrlésű lisztből készítjük, egészséges nasi az egész családnak.