Zabpelyhes palacsinta szamóca dzsemmel

Zabpelyhes palacsinta szamóca dzsemmel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 3-4 dl tej
  • 3 evőkanál zabpehely
  • szamócadzsem
  • 3 db tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 3-4 dl tej
  • 3 evőkanál zabpehely
  • szamócadzsem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 dl tejet. Ezekből csomómentes masszát keverünk, majd a tej folyamatos hozzáadásával hígítjuk a palacsinta tésztát. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük.

Az így kapott tésztát felforrósított palacsintasütőben kisütjük, majd szamóca dzsemmel betöltjük.

Tálaláskor friss szamócával tejszínhabbal díszíthetjük a tányért.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!