Zabpelyhes kókuszos keksz

Zabpelyhes kókuszos keksz

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 18 x 27 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg Győri Édes Zabfalatok
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg 70 %-os csokoládé
  • 170 g sűrített tej

Elkészítés:

A sütőt légkeveréses üzemmódban 160-170 fokra előmelegítjük.

A zabkekszet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk. A diót kisebb darabokra törjük, majd rászórjuk a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval. Végül rácsorgatjuk a sűrített tejet.

Az előmelegített sütőbe tesszük, majd 25 percig sütjük.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a süteményt a tepsiből a sütőpapírral együtt kiemeljük, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Neked ajánljuk