Zabpelyhes-gyümölcsös torta

Zabpelyhes-gyümölcsös torta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg zabpehely
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 dl joghurt
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 20 dkg eper
  • *

a retejére:

  • 10 dkg eper

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a xilittel, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.

A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, levesszük a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk.

Közben a tejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk és összekeverjük. Az egészet tortaformába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

Miután megdermedt, rátesszük egy tálcára, és félbevágott eperrel díszítjük a tetejét.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek