Zabpehelypuding eperzselével

Zabpehelypuding eperzselével

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 pohárhoz:

  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • *

az eperzseléhez:

  • 40 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is maradhat)
  • 1 dl víz
  • 2 púpozott teáskanál étkezési keményítő + egy pici víz

Elkészítés:

A zabpelyhet megőröljük, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávédarálóval), ezután hozzáadjuk a kristálycukrot (vagy édesítőszert), a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és apránként a hideg tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kevergetve langyosra hűtjük.

A langyosra hűlt pudingot a poharakba elosztjuk, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. Ezután egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat, és a vizet, majd pár percig főzzük. Az étkezési keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd az eperhez csorgatjuk. Ezután óvatosan összekeverjük, és egy-két percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd kihűtjük, hogy éppen csak langyos legyen.

A pudingot a hűtőből kivesszük, rákanalazzuk az eperzselét, majd visszatesszük a hűtőbe, és teljesen kihűtjük. Közvetlenül tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőből, kínáljuk.

A zabpehelyből igazán finom pudingot főzhetünk, és az eperrel nagyon jól harmonizál

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek