Zabpehelypuding eperzselével

Zabpehelypuding eperzselével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 pohárhoz:
  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • *
  • az eperzseléhez:
  • 40 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is maradhat)
  • 1 dl víz
  • 2 púpozott teáskanál étkezési keményítő + egy pici víz
  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • *
  • 40 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj
  • 1 dl víz
  • 2 púpozott teáskanál étkezési keményítő
  • víz

Elkészítés:

A zabpelyhet megőröljük, hogy lisztes állagú legyen (aprítóval vagy kávédarálóval), ezután hozzáadjuk a kristálycukrot (vagy édesítőszert), a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és apránként a hideg tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kevergetve langyosra hűtjük.

A langyosra hűlt pudingot a poharakba elosztjuk, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. Ezután egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat, és a vizet, majd pár percig főzzük. Az étkezési keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd az eperhez csorgatjuk. Ezután óvatosan összekeverjük, és egy-két percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd kihűtjük, hogy éppen csak langyos legyen.

A pudingot a hűtőből kivesszük, rákanalazzuk az eperzselét, majd visszatesszük a hűtőbe, és teljesen kihűtjük. Közvetlenül tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőből, kínáljuk.

A zabpehelyből igazán finom pudingot főzhetünk, és az eperrel nagyon jól harmonizál

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti