Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 2 dl tej
  • 3 dl víz
  • 6 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • édesítőszer
  • olaj
  • 20 dkg zabpehely
  • 2 dl tej
  • 3 dl víz
  • 6 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • édesítőszer
  • olaj

Zabpalacsinta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Egy tálba rakom a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót és az édesítőszert. Habverővel pár másodpercig keverem.

Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozok.

1 merőkanálnyi palacsintatésztát merek a már forró serpenyőbe. Elegyengetem, amennyire vékonyan tudom. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütöm.

Még melegen megtöltöm ízlés szerinti töltelékkel és feltekerem.