Zabos túrógombóc

Zabos túrógombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 közepes méretű tojás
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10-12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint édesítő (nálam 10 dkg eritrit)
  • 10-15 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 1 kis kocka kókuszolaj
  • 1 kis üveg meggybefőtt
  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 közepes méretű tojás
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10-12 dkg zabliszt
  • édesítő
  • 10-15 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 1 kis kocka kókuszolaj
  • 1 kis üveg meggybefőtt

Elkészítés:

A túrót egy sűrű szűrön áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat, az eritritet és jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a zabpehelylisztet és elkeverjük (egy jól formálhatót masszát kell kapnunk).

Ízlés szerinti golyókat készítünk belőle, a közepébe pedig 1-1 meggyet helyezünk. Egy lábasba közben vizet forralunk, és a gombócokat ebben kifőzzük (körülbelül 3-4 perc alatt megfőnek). Akkor van kész, amikor feljönnek a víz tetejére.

Amíg a gombócok kihűlnek, addig egy pici kókuszzsíron megpirítjuk a zabpelyhet, majd ebbe forgatjuk a gomócokat.

A maradék meggyet egy edényben felteszünk főni, adunk hozzá egy pici édesítőt, és addig főzzük, össze nem tudjuk pépesíteni.

Tálaláskor a gombócokra helyezünk egy picit a mártásból.

Hidegen és melegen is nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Otthon ízei küldte be. Köszönjük!