Zabos szilvás süti

Zabos szilvás süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg xilit
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • (a tepsi mérete: 37x26 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg xilit
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojássárgáját a xilittel kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, szilvalekvárt, fahéjat, szegfűszeget és összekeverjük.

A szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük a zabpehellyel, majd a masszához adjuk, végül belekeverjük a darált diót is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd elsimítjuk benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tetszés szerint felszeleteljük vagy formával kiszúrjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti