Zabos gyümölcskenyér gluténmentesen

Zabos gyümölcskenyér gluténmentesen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 130 g medhusa great zabpehely
  • 260 ml víz
  • 1 csipet só
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 teáskanál olaj
  • 40 g kókuszliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 g dió
  • 100 g aszalt gyümölcs (nálam szilva)

Elkészítés:

A zabpehelyre öntjük a vizet és 5 percet állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mézet és a csipet sót.

A két egész tojásban elkeverjük a xilitet, hozzáadjuk az aromát és az olajat, majd a beáztatott zabpehelyhez öntjük. A keverékhez adjuk a durvára vágott diót és az aszalványt is, végül belekeverjük a sütőport és a kókuszlisztet, valamint egy késhegynyi szódabikarbónát.

Alaposan elkeverjük, majd szilikonpapírral bélelt kisebb vekni formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek