Whoopie pie, az ehető habos kakaó

Whoopie pie, az ehető habos kakaó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 230 g liszt
  • 75 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kis csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 170 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 2 tojás
  • 60 g tej
  • 120 g víz
  • a krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 30 g porcukor
  • vaníliaaroma (kevés)
  • 230 g liszt
  • 75 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kis csipet szódabikarbóna
  • csipet
  • 170 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 2 tojás
  • 60 g tej
  • 120 g víz
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 30 g porcukor
  • vaníliaaroma (kevés)

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tejet is. Beleszitáljuk a lisztben elkevert kakaóport, sót, szódabikarbónát és a sütőport. Alaposan elkeverjük, ahogy csak tudjuk, de nem kell tökéletesre.

Két részben hozzáadjuk a vizet, egyneművé keverjük, de ügyeljünk, hogy ne kavargassuk sokáig.

Egy fagyis kanállal vagy evőkanállal 20-24 darabot helyezünk a tepsire, egy kis helyet hagyva közöttük, és 8-10 perc alatt megsütjük őket. (Nem kell megijedni, ahogy hűl, úgy lesz egyre keményebb.) Egy kicsit kiszárad, de a közepe puha és „habos” lesz.

A krémhez a mascarponet a porcukorral géppel kihabosítjuk, aztán hozzáöntjük a habtejszínt, és keményre verjük. Végül a vaníliát is belekeverjük.

Az egyik kisült és már kihűlt tészta laposabbik felére habzsákból krémet nyomunk, és a másik tésztát ugyanúgy a laposabbik felével rárakjuk.

Megjegyzés:

A receptet Anna küldte be. Köszönjük!