Whoopie lekvárral – cukormentes, teljes kiőrlésű

Whoopie lekvárral – cukormentes, teljes kiőrlésű
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 1 db tojás
  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 14 dkg xilit
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • Fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 1 adag friss kávé
  • kb. 1dl 0,5 dl tej vagy kókusztej
  • a krémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • vanília rúd belseje vagy aroma
  • fél citrom reszelt héja (de elhagyható)
  • ízlés szerint xilit
  • cukormentes lekvár ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 14 dkg xilit
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • Fél csomag sütőpor
  • csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 1 adag friss kávé
  • kb. 1dl 0,5 dl tej vagy kókusztej
  • 20 dkg mascarpone
  • vanília rúd
  • fél db citrom reszelt héja (de elhagyható)
  • xilit
  • cukormentes lekvár

Elkészítés:

A vajat az édesítővel kicsit kihabosítjuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egyneművé dolgozzuk.

Nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe korongokat nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10 perc alatt megsütjük.

A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Összeragasztunk két korongot a mascarponés krémmel, és a közepükre lekvárt teszünk.

Hűtőbe tesszük, és ott is tároljuk fogyasztásig.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti