Whoopie (amerikai sütiszendvics)

Whoopie (amerikai sütiszendvics)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 240 g mester sütiliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 g xilit
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 150 g Liga margarin
  • kb. 2 dl tej
  • a krémhez:
  • 2 dl Hulala
  • 1 csomag habfixáló
  • 150 g mascarpone
  • a tetejére:
  • 2 evőkanál por xilit
  • 240 g mester sütiliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 g xilit
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 150 g Liga margarin
  • 2 dl tej
  • 2 dl Hulala
  • 1 csomag habfixáló
  • 150 g mascarpone
  • 2 evőkanál por xilit

Elkészítés:

A vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a vanília aromát és a tejet. A masszát habzsákba töltjük, majd korongokat nyomunk belőle sütőpapírral bélelt tepsire.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 perc alatt (a sütő erősségétől függően) megsütjük.

A krémhez a Hulalát a habfixálóval felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és hozzáadjuk az édesítőt.

Egy-egy tésztakorongot a krémmel megtöltünk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd a porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti