Whiskeys-tejszínes szelet

Whiskeys-tejszínes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • 5 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor + a szóráshoz
  • a krémhez:
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • fél dl whiskey
  • 4,5 dl tejszín (30%-os)
  • 1 tasak habfixáló
  • 15 dkg krémes tehéntúró
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 5 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor + a szóráshoz
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • fél dl whiskey
  • 4,5 dl tejszín (30%-os)
  • 1 tasak habfixáló
  • 15 dkg krémes tehéntúró
  • 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a tojáshabbal lazítjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A krémhez a tortazselét feloldjuk a kissé meglangyosított whiskeyvel. A hideg tejszínt a habfixálóval keményebb habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás porcukrot és a feloldott tortazselét. Gyorsan összekeverjük.

A kakaós piskótát lapjával félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a felső lapot, megkenjük a krém másik felével, a hűtőben lehűtjük.

A tetejére papírból fél centi széles csíkokat vágunk, átlósan a sütemény tetejére tesszük, megszórjuk a kakaóporral, óvatosan levesszük róla a papírcsíkokat. A tésztát forró vízbe mártott késsel szeleteljük.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti