Hozzávalók:
  • 80 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek. olaj
  • 1 tojássárga
  • 1 rúd fűszeres vaj
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 dkg szalonna
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek. olaj
  • 1 db tojás
  • 1 rúd fűszeres vaj
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 dkg szalonna
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem

Wellington-szűzpecsenye

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Hagymát, gombát, szalonnát felkockázom.A snidliget, petrezselymet felaprítom.Utána 1 ek. forró olajban a húst megpirítom, sózom, borsozom, majd kivéve hagyom hűlni.Beleöntöm a maradék olajat és a szalonnát, hagymát , gombát ropogósra pirítom.Végén zöldfűszerrel, sóval, borssal ízesítem és félrerakom.A leveles tésztát kinyújtom nagyra, egyik széléből egy csíkot levágok díszítésnek.A tésztalaprra rákenem a gombás keveréket és a húst ráfektetve betekerem a tésztába.A tojássárgát, 1 ek. vízzel kevere megkenem a széleket és jól összenyomom.A tekercset tepsibe teszem, az illesztés legyen alul,tetejét tojással kenem és 180 fokon sütöm, 35 percig.A csíkokból díszeket hajtogatunk és berakom a tepsibe az utolsó 5 percre.Mikor megsült a hús kiveszem és hagyom pihenni 0 percig, amjd felszeletel és minden szeletre rakok egy-egy díszet.