Wellington Camambert

Wellington Camambert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db camambert sajt
  • 20-30 dkg csiperkegomba
  • 1 nagyobb csomag feketeerdei sonka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • a kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db camambert sajt
  • 20-30 dkg csiperkegomba
  • 1 nagyobb csomag feketeerdei sonka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk és egy késes aprítóval összezúzzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, amiben ezt az előzőleg felaprított gombát sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve jól összepirítjuk.

Közben a kiolvadt leveles tésztánkat egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk - ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag. Egy nagyobb négyzetet levágunk belőle, akkorát, hogy az majd később be tudja takarni a sajtunkat. (A sajtot rápróbálva ellenőrizhetjük.)

Erre ráfektetjük a fekete erdei sonkákat, majd ráhalmozzuk a gomba felét, beletesszük a sajtot és becsomagoljuk. Így teszünk a másik sajt esetében is. A kimaradt tésztából készíthetünk mintát a tetejére.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet az Otthon ízei küldte be. Köszönjük!