Waldorf-saláta

Waldorf-saláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db alma
  • 1 db zellergumó
  • 10 dkg dióbél
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott evőkanál tejföl
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés só
  • őrölt fehérbors
  • 1/4 gránátalma magjai
  • 3 db alma
  • 1 db zellergumó
  • 10 dkg dióbél
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott evőkanál tejföl
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés
  • őrölt fehérbors
  • 1/4 gránátalma magjai

Elkészítés:

A zellert hámozást követően csíkokra daraboljuk. Egy lábosban vizet forralunk, amelybe kevés sót teszünk. A forrásban lévő vízbe dobjuk a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük, majd jeges vízbe tesszük. és leszűrjük.

A tejfölt, a joghurtot és a mustárt összekeverjük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, majd a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverjük. Hűtőszekrénybe tesszük.

Az almákat hámozás nélkül feldaraboljuk, kevés citromlével lelocsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítjuk. Néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz, a többit durvára aprítjuk.

A diót, a zellert és az almát egy salátástálban összeforgatjuk az öntettel, majd a megmaradt dióval díszítjük és néhány gránátalmamaggal megszórjuk a tetejét.

Tálalás előtt fél óráig a hűtőben tároljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti