Vulkánpuding

Vulkánpuding

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 6 tojás

A tálaláshoz:

  • kockacukor
  • rum

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat, kanalanként felváltva a reszelt csokit, és a darált diót.

Dolgozzuk össze, öntsük a kivajazott pudingformákba. Állítsuk a formákat vízzel töltött tepsibe, és tegyük őket 40 percre előmelegített sütőbe. Ha kész, hagyjuk kihűlni őket.

Borítsuk egy nagyobb lapos, tűzálló tálra. Tálalás előtt pár szem kockacukrot áztassunk rumba, tegyük kanálba, gyújtsuk meg, és rakjuk az égő cukrokat a puding közepén lévő lyukba. Néhány másodpercig hagyjuk égni, majd fújjuk el.

Neked ajánljuk